Hoe Werkt Het

Runningtherapie & Bewegen Op Maat

Hoe werkt het

De eerste afspraak staat in het teken van een intakegesprek en het formuleren van je doel(en). Ook zal er een screening gedaan worden om je gezondheid in kaart te brengen. Hierbij hoort het invullen van een gezondheidschecklist. Een basis conditie is niet vereist. Sommige deelnemers starten met wandelen voordat er hardgelopen kan worden.

Het advies is om drie keer per week hard te lopen, waarvan je een of twee keer samen met mij loopt. Tussen de loopmomenten heb je een hersteldag. Een loopschema zou kunnen zijn maandag, woensdag en zaterdag of dinsdag, donderdag en zondag. Hoe je optimaal gebruik kunt maken van
het principe inspanning en ontspanning zal behandeld worden en vormt een van de belangrijke uitgangspunten van Runningtherapie en Bewegen op Maat.

Het gebruikelijke traject is twaalf weken. We stellen samen een plan op, hierin zal bepaald worden hoe je aan je doel(en) gaat werken. Om je proces inzichtelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van een voor- en nameting. Dit kan doormiddel van verschillende vragenlijsten die betrekking hebben op je mentale- en fysieke gezondheid. Ook krijg je een eigen logboek, hierin is eenvoudig de training en
ervaring bij te houden. De ervaringen worden voorafgaand aan het lopen besproken. Aan het einde van het traject zal er een uitgebreide evaluatie zijn, waarbij we je proces evalueren en onderzoeken wat je nodig hebt om zelfstandig of in groepsverband verder te kunnen.

Runningtherapie wordt individueel- en in groepsverband gegeven. Bewegen op Maat is een individueel traject. We onderzoeken samen welke bewegingsvorm het beste aansluit bij je voorkeur(en) en doel(en).

hylke@beweegjebreinfit.nl