Runningtherapie & Bewegen Op Maat

Diensten

Runningtherapie & Bewegen Op Maat

Runningtherapie is het gebruik maken van hardlopen om je mentale gezondheid te verbeteren. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent. Praten is dan ook ondergeschikt aan het bewegen.

De laatste jaren laat onderzoek zien dat Runningtherapie niet alleen een positief effect heeft bij depressie, maar ook tot vermindering van klachten kan leiden bij stress, persoonlijkheidsstoornissen, angst- en stemmingsstoornissen.

De resultaten van Runningtherapie zijn fysiek en mentaal meetbaar. Dit kan door een inspanningstest en middels het invullen van specifieke vragenlijsten, wat het proces en resultaat inzichtelijk maakt.

De Runningtherapie wordt buiten gegeven, in een park, bos, natuurgebied of op een rustige plek in de stad. Er zijn verschillende onderzoeken en persoonlijke ervaringen die de kracht van buiten zijn bevestigen. In de natuur ontspan en herstel je beter, dit komt door de totale zintuigelijke waarneming, wat onder andere een gunstig effect heeft op je bloeddruk en hartslag.

Wanneer hardlopen niet je voorkeur heeft, kan er onderzocht worden wat wel een passende bewegingsvorm is. Ik heb een samenwerking met Fysio Vogelzang, die twee locaties heeft, waaronder een locatie aan de Peizerweg 132 in Groningen. Hier
kan gebruik gemaakt worden van verschillende trainingsapparatuur en ruimte.

Een aantal veel voorkomende doelen tijdens de Runningtherapie en bewegen op Maat:

  • Herwinnen van energie
  • Stemming verbeteren
  • Bijwerkingen van medicatie verminderen
  • Grenzen stellen of verleggen
  • Haalbare doelen stellen
  • Beter leren luisteren naar de signalen van je lichaam
  • Actief ontspannen

hylke@beweegjebreinfit.nl